Lenteloop Almere

Sinds 8 weken weer het trainen aan het oppakken. Met ups en downs; alle begin is moeilijk. Maar zo langzamerhand komt het ritme er weer in, went het lichaam weer en ga ik weer met stapjes vooruit. Altijd fijn om te merken.

Vandaag was dan ook een leuk testmoment: 5 kilometer hardlopen bij de Lenteloop in Almere. Alle excuses -de hele week slecht geslapen, verkoudheid, zaterdagavond nog een goede kilometertest gezwommen, dinsdag nog 15km gelopen- heb ik naast mij neergelegd. Gewoon maar zien hoe het gaat. Alles onder het halve uur is mooi meegenomen.
De laatste keer dat ik een losse 5 kilometer in een wedstrijd gelopen heb, dateert uit (ik denk) 2006. 26’10 stopte de klok toen op. Later liep ik nog wel eens harder in trainingen of als splittijd bij langere wedstrijden.

Voor het eerst loop ik eens langer in dan 10 minuten. 20 minuten. Heel rustig joggen. Gewoon lekker wakker en warm worden. Drie korte versnellingen. Mok. De benen voelen prut. Bij Martijn, die helaas als toeschouwer aanwezig is door een gipsen arm, wissel ik van schoenen. In compleet roze verschijn ik aan de start. Het is ook meteen een mooi testmoment voor de tubes van BV sport. Daarover later meer in een review!

12832524_1724606711091151_7628673363655133935_nBij de start zie ik iemand die onder de 25 minuten wil lopen. Ik denk aan mijn armband en besluit dat als ik het niet probeer…ik zeker weet dat 25 minuten niet gaat lukken. De dood of de gladiolen. Het startschot komt ietwat onverwacht. Iedereen is weg. Ik begin voor mijn gevoel goed, maar bij de eerste kilometer zie ik dat ik iets te hard ben gestart. ‘Nouja, het is maar 5 kilometer’, denk ik. Na zo’n 2 kilometer ligt er een brug in het parcours. Oef. Het tempo daalt. Door blijven harken en bovengekomen het tempo weer oppakken. Hijgerdehijg…dat ben ik niet gewend! Ik word ook een beetje misselijk. Maar mijn hartslag kan eigenlijk nog wel wat omhoog. Proberen het tempo weer boven de 12km/uur te brengen. Ik vind dat echt best hard 😉

Bij nog 1 kilometer te gaan zie ik dat ik nog ruim 5 minuten over heb om onder de 25′ te duiken. Jihaa! Gewoon maar boven die 12 blijven lopen! Een echte eindsprint zit er niet meer in (achteraf vind ik dat ik dat gewoon had moeten doen…), maar dik tevreden finish ik in 24’39! Ha! PR van anderhalve minuut!

Dit smaakt naar meer 🙂

1915796_1048060358586329_7816176645116924318_n

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *