Compressie tubes van BV Sport

BV Sport is sinds 1998 bezig met medische onderzoeken naar de veneuze terugstroom vanuit het onderbeen naar het hart en heeft hiermee een belangrijke plaats binnen de compressiemarkt weten te bevestigen voor zowel top atleten als amateurs.  Op dit moment wordt er een uitgebreide lijn met producten aangeboden voor atleten van elk niveau.

De Booster compressietube werd ontwikkeld in 2013 in samenwerking met de medische staf van de Franse 4×100 estafetteploeg en de artsen van het onderzoek- en ontwikkelingscentrum van BV Sport. Het compressie systeem is gepatenteerd door BV Sport en bewezen werkzaam door wetenschappelijke studies. 

Op de website van BV Sport staat dat: ‘De werking van de Booster Elite bevordert de lengterichting  actie van de kuitspieren (musculus gastrocnemius en soleus) en reduceert schokken en vibraties die vermoeidheid en spierblessures veroorzaken. Tijdens de inspanning bevordert de progressieve compressie/steun werking van de Booster de terugstroom van het bloed naar het hart. Tevens wordt de zuurstofvoorziening van de spieren, de pezen en de ligamenten verbetert. Zo worden prestaties geoptimaliseerd.  

Bij regelmatig gebruik van de Booster tubes neemt het fenomeen zware benen af en vermindert het risico op spierblessures en krampen.’ 

Mooi verkooppraatje toch? En je komt er maar op 1 manier achter of het werkt: door het uit te proberen! Na een leuk telefoontje aan Marco Overduin van Ultra Outdoorsports mocht ik de Booster tubes gaan uitproberen. Welke kleur ik wilde. Iets met roze? Ja, dat heeft ie wel!

Na een paar dagen lag er een pakketje op de mat met maar liefst twee paar tubes er in! Zwart met roze en knalroze!

10357813_10153371665855969_2441595836899887156_n

 

Ik heb diezelfde avond een training gedaan met de tubes. In tegenstelling tot de tubes die ik gewend ben, gaan deze erg makkelijk aan. ‘Dat kan toch nooit voldoende compressie geven’, dacht ik. Er op uit. De eerste training, een kleine duurloop, ging prima. Ik voelde niet dat ik de tubes aan had. En ik kreeg geen last van mijn kuiten, wat ik zonder kousen wel snel heb. Het lijkt er op dat de kousen doen wat ze moeten doen! Maar goed, 1 training is nog geen echte test natuurlijk.
Trainingen daarna, interval, duurloopjes, heb ik met de BV Sport tubes gedaan. Mijn voorzichtige conclusie is dat ze net zo goed hun werk doen als mijn oude vertrouwde tubes van CEP.

De ultieme test volgde bij een hardloopwedstrijd. Ik heb thuis staan dubben welke tubes ik aan zou gaan trekken. Mijn vertrouwde oude tubes of toch de nieuwe BV Sport tubes… Het is maar 5 kilometer, dus wat kan er fout gaan? Maar 5 kilometer is wel 5 kilometer aardig doorlopen. Op hoop van zegen trek ik de tubes van BV Sport aan. Na even inlopen, wat belabberd gaat, loop ik anderhalve minuut van mijn oude PR af. Dat komt natuurlijk door de nieuwe tubes! 😉

1915796_1048060358586329_7816176645116924318_n
Omdat ze makkelijk aan te trekken zijn, zouden deze tubes ook ideaal zijn om in een triathlon aan te trekken na het fietsen. Ik fiets niet graag met tubes aan, maar hardlopen wel. Na een regenachtig fietsonderdeel krijg ik met koude handen de andere tubes niet aan. Ik denk dat het mij wel lukt om de BV Sport Booster wel aan te krijgen.

Een ander voordeel van de Booster tubes is dat je ze na het sporten ook aan kunt houden, zonder dat je voeten gaan opzwellen. Na de 5 kilometer loop heb ik nog staan kijken bij de andere afstanden en kon de tubes dus aanhouden. Ook zijn de tubes op deze manier ideaal wanneer je een lange auto- of vliegreis gaat maken en je wilt slippers aan. Of als je na de training nog niet meteen gaat douchen. Ook zijn er speciale herstelkousen van BV Sport. Deze wil ik nog wel aanschaffen. Evenals de compressiesleeves. Buiten dat deze ook knalroze zijn, ben ik erg benieuwd wat ze doen voor het hardlopen!

 

Bestellen kan hier:

http://bv-sport.nl/booster/

 

6 reacties

      1. Danny volgens mij heb je helemaal gelijk 🙂 Is alweer een tijd geleden dat ik de review daarover deed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *