Sport en voeding en sportvoeding

Maryvonne mocht een gastblog schrijven voor Justtri.

Mijn collega, die diëtist is, was vorige week verbaasd over de gesprekken die scholieren met elkaar hadden. Mijn collega had bij de supermarkt een brood gekocht en wat smeerkaas en zat dat buiten in het zonnetje op te eten. De scholieren, aan de andere kant van het bankje, hadden ook ‘lunch’ gekocht; 5 donuts, want ‘die waren maar 1,35’. Waar mijn collega zich over verbaasde is dat de scholieren hun gesprek vervolgde over hoeveel calorieën waar in zitten en dat de donuts dan toch de beste, betaalbare keus geweest is. De jeugd van tegenwoordig lijkt zich toch wel enigszins met voeding bezig te houden. Alleen de supermarkten maken het ze niet makkelijker.

Hoewel… Wat is er mis met een boterham mee nemen naar school? Kost je niks; immers ouders betalen deze (in de meeste gevallen), is gezond en voedzaam. Helemaal als je veel sport.

Ik weet eigenlijk niet wat de jeugd van onze triathlonvereniging en binnen het RTC (Regionaal Trainings Centrum) meenemen naar school. En of ze voorlichting krijgen over voeding? Ik denk de laatste groep wel. Dit zijn de talenten voor de toekomst en dienen zuinig met hun lijf om te gaan.

Ikzelf nam vroeger altijd boterhammen mee. En ik at ze op. Fietsend (12km enkele reis), kocht ik op de weg naar huis af en toe een rolletje stophoest bij het tankstation halverwege. Dat rolletje was op voor ik thuis was.

Lees meer via deze link.

1 reactie

  1. Wat is er mis met brood inderdaad. Zowel ik als mijn partner en zoons nemen gewoon een flinke broodtrommel vol mee naar het werk. Uiteraard volkoren brood. Kaas, pindakaas en vleeswaren erop. Fruit en water mee en je kan de dag weer door.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *