Triathlon Oud Gastel

Voor het vierde weekend op rij op pad voor een triathlon. Dit keer op 25 juni in Oud Gastel voor de 1/3e triathlon (1,3km zwemmen – 60km fietsen – 14km hardlopen). Extra speciaal voor Martijn, want hij is jarig!

Een paar jaar geleden had ik nog niet kunnen bedenken dat ik nu zomaar vier weekenden wedstrijden zou doen. Verstandig? Misschien niet, maar het is ook wel eens leuk om een keer wat meer wedstrijden te doen. En dan gaat de ene wedstrijd beter dan de andere. En wie weet wat ik binnenkort allemaal niet meer kan. Zo lang ik mij goed voel, blijf ik lekker -doch verstandig- sporten!

De start in Oud Gastel is lekker op tijd 9:00. Voor ons betekende dit 5:10 op en iets voor 6 uur in de auto op pad. Pas om 6:30 bedenk ik me dat Martijn jarig is. Oeps! Haha, het was nog vroeg zullen we maar zeggen. De reis verloopt soepel. Geen fietsen verloren. (Vorig jaar op de terugweg van Oud Gastel verloren we Martijn zijn fiets van de drager…sindsdien liggen de fietsen in de auto). We zetten de fietsen in elkaar en gaan naar het inschrijfbureau. Daar kun je je fiets even bewaakt parkeren. Top geregeld. Het blijkt dat we allebei met hetzelfde chipnummer ingeschreven staan. Gelukkig is de organisatie zo coulant dat ik mijn huurchip mag inleveren en gewoon met mijn eigen chip mag starten. Scheelt toch weer vijf euro.

De schoenen zetten we alvast in T2 (wisselzone 2) neer. Op een eigen gekozen plek. Ik zie dat Dick van Roekel een fel oranje handdoek aan het rek heeft opgehangen. Handig voor ons als herkenningspunt en we zetten onze schoenen ernaast op een handdoekje op de grond. Een handdoek op de grond met schoenen er op is duidelijker voor mede-atleten dan een handdoek op een rek en schoenen op een kratje. Dit blijkt ook later, want op de handdoek van Dick hangt een andere fiets.

13528610_950027191761608_5289759500333688730_o

Ruim op tijd zijn we bij de zwemstart. In T1 mag je ook weer je eigen plekje kiezen om je fiets op te hangen. Het gras lijkt wat blubberig, dus ik kies een plek zo dicht mogelijk bij de uitgang. Ook plaats ik mijn schoenen alvast op de pedalen. Liever wat blubber tussen de tenen, dan in de fietsplaatjes! De wisselzone is iets anders opgesteld dan vorig jaar. Dus ik loop 1 keer de brug over om te zien waar we heen moeten. Het is allemaal erg logisch.

Zo’n tien minuten voor de start ga ik het bruine water in. Afgelopen week is er nog een reuze snoek gevangen! Na een paar keer heen en weer zwemmen zoek ik een plekje op. Geen zin in de meute dus lekker voor aan aan de buitenkant. Het startschot gaat. Na een tijdje zwemmen voelt het alsof ik aan het inzwemmen ben. Pfff…ik kom niet vooruit. Ik probeer links nog aan te pikken aan een paar voeten, maar iemand anders duwt mij daar ruw weg. Omdat ze niet harder zwemmen dan ik, blijf ik er gezellig naast zwemmen. Na het keerpunt drukt de ruwe zwemmer mij steeds meer richting het riet. Over zijn benen dan maar en links ervan gaan zwemmen. Maar ook daar was hij het niet mee eens. Ik doe toch niks verkeerd, dacht ik nog? Uiteindelijk ben ik het zat, duw hem met twee handen in zijn zij een flink end naar links. Zo, dat zal hem leren, denk ik. Maar nee. Sjonge jonge…zijn kompas is echt stuk. Ik zet wat aan en zwem langzaam weg. Het voelt zwaar vandaag. Dat blijkt ook wel uit mijn zwemtijd. Iets van 16 min/km.

20160625-_O4V2108

20160625-_O4V2117

Ik trek mijn pak uit en stap mijn fiets op. Gelukkig schiet ik nu wel snel mijn schoenen in. Vorige week in Groningen (sprint triathlon) had ik nog flinke power in de benen. Daar reed ik bijna 35km/u gemiddeld. Die power is in het Noorden van het land blijven liggen 😉 Ik doe mijn best, om te blijven duwen op de pedalen. Na de eerste ronde komen Mariska Visser, met vlak daar achter Nina Bakker en Iris de Graaf voorbij. Ik pik -op toegestane afstand- aan. De eerste twee gaan te hard, maar Iris kan ik mooi bijhouden. Ik merk dat ze niet heel constant rijdt…dan zit ik er weer te dicht op (benen stilhouden om wel de 10 meter te houden), dan valt er weer een gaatje. Een aardige mede atleet roept nog even dat er al een hele tijd jury achter ons rijdt om ons ‘in de gaten te houden’. Ze doen maar, dacht ik, we rijden reglementair. Uiteindelijk ga ik Iris voorbij. Achteraf hoorde ik dat zij er even door heen zat. Ze heeft zichzelf goed overwonnen, want niet veel later komt ze mij voorbij en ik kan niet aanpikken. Het kaarsje is al vanaf km 40 langzaam aan het uit gaan. En ik moet heel nodig plassen. In een hele triathlon laat  ik het lopen, maar dat vond ik nu niet zo’n goed idee. Shit, nergens bosjes! Op een gegeven moment hield ik het niet meer…dus maar gewoon afgestapt en gaan zitten. Zo’n plas kost je meteen 2km/u op je gemiddelde snelheid. Daarna fiets ik een stuk relaxter door. Niet hard.

Onderweg zijn er wel mooie plaatjes geschoten! En omdat ik niet kan kiezen…zet ik ze er lekker allemaal bij.
13439185_10153601567905969_710222160430830552_n

 

 

 

 

 

O85A4258

 

 

 

 

 

 

20160625-_MF_2270

 

 

 

 

 

 

Na een lange wissel. Zittend op het gras, kun je weer prima een plas doen, trek ik mijn tubes aan. Strik (ja strik!) mijn veters en begin rustig met hardlopen. Even kijken hoe het voelt. Het voelt redelijk en ik kies een tempo wat ik vol kan houden. Gelukkig is mijn basis tegenwoordig  breed genoeg om op een rustiger tempo terug te vallen, zonder dat het harken wordt. Na de eerste ronde krijg ik ontzettende honger. Gelukkig staat Martijn daar en die wil wel een banaantje voor mij pakken. Het banaantje helpt tot de achterste drankpost en daar krijg ik weer een nieuw banaantje. Te gek eigenlijk dat ik tijdens 14 km hardlopen anderhalve banaan weg werk. Maar goed, het helpt. Ik kan zo’n 10km/u blijven lopen en finish met een vette glimlach!

13502835_950115195086141_6382865752818622960_o

20 minuten langzamer dan vorig jaar, maar toen was ik topfit voor de hele triathlon in Roth. Nu heb ik een goede reden om wat rustiger aan te doen 😉 Ik ben zo blij dat ik dit allemaal kan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *