Het zwarte gat?

‘Nu val je zeker in het zwarte gat?’ Vroeg iemand laatst. Met het zwarte gat bedoelen ze dat je, nadat je maanden naar een sportdoel gewerkt hebt ineens geen doel meer heb, en dus in een zogeheten zwart gat valt.
Tot nu toe heb ik er nog geen last van. Wel merkte ik dat ik in het begin wat prikkelbaarder was en onrustig werd van zo weinig trainen. Ik ging van ongeveer 15 uur trainen in de week naar 4-5 uur bewegen. Daarin moest ik nieuwe balans vinden. Intussen beweeg ik alweer iets meer.

‘Maar wat doe je dan in de winter? Noueuh…

Mountainbiken
Heel veel triathleten verruilen de racefiets voor de mountainbike (MTB). Ik ook…maar dan vooral voor op het asfalt. Helaas ben ik een enorme angsthaas op de MTB in het bos. Vorig jaar heb ik een beginnerscursus bij Sanne van Paassen gedaan. Daar ging ik heel snel van angsthaas naar Superblij konijn! Tot dat ik over de kop vloog en maanden last van mijn nek en schouder had. Binnenkort pak ik ‘m er wel weer bij, maar zal toch eerst weer vertrouwen moeten krijgen.

Crossloopjes
Lekker stampen en glijden in de modder. Ook niet echt wat voor mij. Maar voor komende winter wel het plan om weer eens mee te doen met een cross bij mij in de buurt. De coördinatie van de voeten worden er beter van, maar ook je rompspieren.

Coretraining
Over rompspieren gesproken…ik wil een six pack in het voorjaar hebben. Dus ik ga deze winter keihard aan de slag met rompspieroefeningen. Het ziet er natuurlijk supersexy uit, maar het versterken van mijn romp zal mij helpen om beter te gaan zwemmen, fietsen en lopen. Ik begin morgen…echt waar!

Schaatsen
Ook wil ik gaan schaatsen. Dat is ook heel goed voor de stabiliteit van de enkels, knieën en romp. En, als ik wat meer gevorderd ben, is het heel goed voor de kracht van de benen.Gisteravond heb ik weer voor het eerst geschaatst. Ik denk dat ik een soort Bambi was met Pinokkio benen. Of andersom… In elk geval viel het een beetje tegen. Ooit reed ik rondjes, zonder pootje over te kunnen, van 50 seconden. Nu haalde ik 75 a 80 seconden. Nog maar even geen wintertriathlon!

Creativiteit
Verder is er ruimte voor mijn creativiteit. Ik ben al lekker bezig geweest. Degene die mij op Facebook volgen zullen wel wat voorbij hebben zien komen. Ik heb nog wel wat plannen. Als je zin hebt om mee te knutselen…je bent welkom!
Er is tijd voor vrienden, voor verbeteringen in techniek en materiaal. En voor uitslapen!!

Genoeg plannen en doelen voor komende winter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *